Door vermoeidheid of andere klachten ten gevolge van uw aandoening, kan het zijn dat u minder energie heeft op een dag. Dit kan in grote mate van invloed zijn op uw dagelijks leven. Het kan zijn dat u hierdoor regelmatig afspraken moet afzeggen of een activiteit, zoals koken, niet kunt doen omdat u er geen puf meer voor heeft. In dit geval is er geen balans meer tussen wat u aan kan (belastbaarheid) en wat u doet (belasting). U overschrijdt regelmatig uw grenzen en kan hier regelmatig gefrustreerd over raken.

Om meer balans te krijgen in uw belasting/belastbaarheid zullen wij door middel van tijdschrijflijsten of de Activiteitenweger, u eerst inzicht hierin geven. Daarna kunnen wij u leren om weer te vertrouwen op uw eigen lichaam, om grenzen te stellen en vooral hoe u deze grenzen aan kunt houden. We kijken samen hoe we uw energie het best kunnen verdelen om vervolgens met praktische adviezen, stap voor stap een balans te krijgen in wat u doet en wat u kan. Dit allemaal om u weer de regie te geven over uw eigen leven zodat u kunt doen wat u wilt!

Natuurlijk kan het ook zijn, dat u te weinig doet op een dag, waardoor ook vermoeidheid kan ontstaan. Op het moment dat u weinig doet en iets gaat doen, kost die activiteit u meer energie, omdat u het niet meer gewend bent. Ook bij onderbelasting kunnen wij u adviseren en trainen.