Monique Brglez-Bosch

Locatie Coördinator InMotion Ergotherapie, (kinder)ergotherapeut

Specialisaties

Sensorische integratie, CO-OP, AD(H)D, ASS, DCD, NLD,
(Hoog)begaafdheid, Kinderreuma, Down-syndroom,
Algemene (ontwikkelings)achterstand, Re-Attach

Aanwezig

Woensdag, donderdag en vrijdag


Over Monique
Nadat ik mijn opleiding aan de Hogeschool Zuyd in 2002 afgerond heb, mag ik sinds november 2010 deel uitmaken van het team InMotion Ergotherapie. Hier ben ik verantwoordelijk geweest voor de opstart van de kinderergotherapie binnen de praktijk.

visitekaartje kinderergotherapeute Monique
Klik hier voor het visitekaartje van kinderergotherapeute Monique

In de periode na mijn opleiding heb ik op verschillende plekken gewerkt, voornamelijk binnen de eerstelijns ergotherapie, met de nadruk op behandeling van kinderen. Binnen de kinderergotherapie heb ik mij sinds 2005 mogen specialiseren tot Sensorisch Integratie Therapeut en pas ik de principes van CO-OP toe bij verschillende diagnostiek. Tot op heden pas ik deze therapieën toe met de meest recentelijke inzichten en onderbouwing. Bij de volwassenen ligt dit meer op gebied van revalidatie, advisering en werk gerelateerde klachten.

In 2018/2019 heb ik mijn expertise verrijkt binnen de opleiding HBO-Kinderergotherapie en heb ik meer onderzoek mogen verrichten naar de samenwerkingsmogelijkheden met de kinderfysiotherapeut van Fysiotherapie Maaswijk en een tweede onderzoek naar sociale Interactie bij Hoogbegaafdheid.

Met de inzet van Positieve Psychologie, CO-OP en Kid’s Skills kan ik binnen mijn therapie werken aan het meest belangrijke: het zelfvertrouwen van het kind. Daarnaast vind ik het handelen in de eigen omgeving erg belangrijk en kom ik waar mogelijk zoveel mogelijk op de plek waar het probleem zich voordoet (op school of thuis). Ouders zullen altijd een permanente rol hebben binnen mijn behandelingen. Zij hebben immers de grootste expertise van het handelen en functioneren van hun eigen kind en kunnen vaak bijdragen tot het bereiken van ons gezamenlijke doel.